Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się psuje :/

eFFecTuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Mam problem z kompem. Wszystko kiedyś działało super, ale wczoraj, gdy go włączyłem - zawiesił się po minucie. No to walimy RESET, ale komputer nie chciał się włączyć i robił PIIIP PIIIP PIIIP. Wtf? Gdy odczekało się z 5/10 minut, to włączał się bez problemów, ale po ok. minucie znowu się zawieszał i znowu PIIIPczał :( Otworzyłem kompa (zdjąłem boczną obudowę) i przeczyściłem go (wyczyściłem z kurzu). Czyściłem głównie wiatraczek. Włączam kompa... Działa! Ale pojawił się kolejny problem. Wchodzę do gry (DiRT 3) i mam okropne ścięcia. Tak samo w CS 1.6, Minecraft. Cały komputer działa, jak bym miał 256 RAM (mam 4 GB). Wszystko włącza się i działa baardzo wolno. Proszę, powiedzcie mi dlaczego tak się stało i jak to naprawić. Z góry dziękuje. Dam plusiki, minusy czy co tam wolicie. Pozdro ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Spróbuj zrobić format...

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Zrób sobie jakąś oddzielną partycje, skopiuj tam wszystkie potrzebne Ci pliki i rób formata. Bynajmniej ja tak robię.

11hbhnt.png

Opublikowano

Zrob sobie osobna partycje i w jednej miej pliki systemowe ( tylko ) w drugiej gry itp. Sciagnij CCleanera wyczysc nim rejestr , i kompa . Moze ci jakas czesc od kompa poszla w dym?

GaimdKk.jpg

Opublikowano

Oddaj do specjalisty. On to wszystko przeczyści, odzyska co się da i komputer możliwe, że bedzie normalnie działał bez utraty plików.

.

Opublikowano

Sprawdź czy jaką masz temperature i przeskanuj jakimś antywirusem (może jakiś syf złapałeś)

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Format w przypadku kiedy procesor i inne podzespoły się przegrzewają nie wiele pomoże. Trzeba wyczyścić go od środka.

.

Opublikowano

Wyczyściłem od środka, skanowany był (1 wirus, już usunięty), CCleaner'em już oczyszczone i nadal to samo :/ Spróbuje posuwać niepotrzebne pliki (gry, programy itp.). Może pomoże. A co myślicie o defragmentacji? Pomoże?

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Szkoda czasu. Mówię wyczyść wentylatory jak Ci się wyłącza przy grze. Ew. Format jak tak bardzo chcesz się w plikach bawić.

.

Opublikowano

Były takie jak do kogoś dzwonisz, kiedy jest zajęte, ale troszeczkę dłuższe. Trwały by w nieskończoność, gdyby nie reset lub wyłączenie kompa.

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Problem z RAM'em. Wyjmij kości ze slotów, przesuń w slotach białą kartką (to zdejmuje wyładowania elektrostatyczne) i włóż ponownie. Możesz też sprawdzić komputer na innych kościach, jeśli masz taką możliwość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...